• Boerke ontgoocheld
  Boerke ontgoocheld

  Boerke, genietend van stijgende roem, gaat op zoek naar de ultieme heldenrol! Is dit het moment om uit te groeien tot een held van de natie of moet hij zich schikken in zijn lot als pantoffelheld en eeuwige loser? Zijn al die heldenverhalen fake news? In dit nieuwe verhaal gaat Boerke op zoek naar de persoon achter de held. Geen enkele muzikale, maatschappelijke, culturele of sportieve held is nog veilig! Boerke is de universele loser. Of hij nu boer is of astronaut, ridder of brandweerman, hij trekt altijd aan het kortste eind. Boerke wil meedoen met de wereld, maar begrijpt de codes niet. Vaak sterft hij op het einde van een verhaal, om dan in het volgende verhaal te verrijzen, zoals dat gaat met cartoonfiguren. Om dan in het volgende verhaal weer met beide voeten in het ongeluk te lopen.

  Klik hier
 • Kaap Kweet
  Kaap Kweet

  Om Kaap Kweet te spelen heb je ook nog een apart verkrijgbare vragenset nodig! Reis langs Kaap Kweet om als eerste alle edelstenen te verzamelen. Los in elke wereld een vraag juist op en neem die kostbare edelsteen mee. Of kies je liever voor een fiets, paard, limo, raket, schildpad of dino om door te kunnen reizen naar een van de andere werelden? Blokkeer wegen, denk strategisch en versla je tegenstanders! Dit leerrijke en spannende spel loodst kinderen spelenderwijs door de leerstof van de basisschool. Met deze speldoos en een vragenset met de leerstof per leerjaar oefenen kinderen op hun niveau. Elke speler kan een vragenset van zijn/haar leerjaar gebruiken. Zo kunnen verschillende leeftijden samen spelen! Het leukste spel over alles wat je leert in de basisschool! Alle leerdomeinen komen aan bod. De vragensets, opgesteld door onderwijsspecialisten, zijn volledig aangepast aan de eindtermen. Elke vragenset bevat 87 kaartjes met meer dan 520 vragen én antwoorden. In elke vragenset zitten vragen over wiskunde, taal, wereldoriëntatie - natuur, techniek, tijd, ruimte, samenleving, muzische vorming, motorische ontwikkeling (en voor 5 en 6 ook over Frans).

  Bekijk hier de spelregels.

  In minder dan 4 minuten kan je beginnen spelen!
  [embed]https://vimeo.com/564958638[/embed]   Voordelen om Kaap Kweet te spelen:
  • op een leuke manier checken hoe kinderen de leerstof uit hun leerjaar hebben verwerkt.
  • elk kind kan op zijn eigen niveau meespelen doordat er voor elk leerjaar een afzonderlijke vragenset beschikbaar is. Zo kunnen verschillende leeftijden samen spelen!
  • De vragensets, opgesteld door onderwijsspecialisten, zijn volledig aangepast aan de eindtermen.
  • Aandacht voor de hedendaagse diversiteit op vlak van gender, huidskleur en rollenpatroon-doorbrekend.
  • Er werd ook zeer veel aandacht besteed aan het spelmateriaal met mooie edelstenen en uitsparingen in de spelersborden zodat je niet steeds alle edelstenen moet gaan zoeken als iemand eens tegen de tafel stoot.
  Bedrijf/School-bestellingen: indien u via een bestelbon wil aankopen: neem contact op via info@nanuq.be

  Klik hier
 • De Rotonde
  De Rotonde

  In dit boek opent het populaire Radio 2-programma voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Wat gebeurt er voor, tijdens en tussen de opnames? Loopt er soms iets fout? Hebben sommige gasten speciale goestingskes? Wie kwam er bijna niet opdagen? Wie werd er even dood gewaand? Welke gast heeft altijd een verrekijker in zijn koffer zitten, en wie een snorkel? Rotondeproducer Veerle Segers vertelt hoe het populaire Radio 2-programma gemaakt wordt, en wat de tot nog toe 134 bekende gasten in Westende beleefd hebben de voorbije jaren. Een unieke blik achter de schermen alsof je erbij was met prachtige foto’s van Piet De Kersgieter.

  Klik hier

Ons Aanbod

Boeken, Strips, DVD's

In de kijker

DVD De Mobilhome 2.0 (zomer 2021)

DVD De Mobilhome 2.0 (zomer 2021)

Tijdens de lockdown begin 2020 ging Han solo in quarantaine in zijn mobilhome. 50 dagen lang maakte hij humoristische bijdrages, geïnspireerd op de actualiteit, die dagelijks verschenen. En met groot succes. Dat humor in corona-tijden één van de belangrijkste behoeften is van de mens werd al snel duidelijk. De filmpjes werden een internethype, gingen viraal en werden meer dan 3 miljoen keer bekeken. Han solo trok in de zomer van 2020 heel Vlaanderen rond met een  exclusieve en corona-proof show gebaseerd op de covid-crisis! Han solo kijkt hierin terug op zijn quarantaine en die van zijn medemens maar hij kijkt ook vooruit. Hij vroeg zich toen af hoe het verder moest.
Meer dan 1 jaar later blikt Han solo terug op wat hem opviel in het afgelopen jaar? Was er enkel Corona of waren er ook nog zonnepanelen? Moeten kinderliedjes  aangepast worden aan deze nieuwe tijden? Waar zijn de politieke partijen nu eigenlijk mee bezig? Een jaaroverzicht, midden in de zomer als het ware: een tweede, gloednieuwe openluchtcomedyshow.
Voeg toe aan verlanglijst