• renée
  renée

  Ontdek Brussel en het werk van René Magritte! Beland samen met het Brusselse meisje Renée op bekende, en minder bekende plaatsen in het veelzijdige Brussel. De rode draad van deze kleurrijke city-trip is het werk van Belgiës bekendste surrealist René Magritte. Vind op elke pagina zijn fifiguren en beeldtaal, soms subtiel, soms opvallend. Daarnaast maak je kennis met vele bekende Brusselaars zoals Vincent Kompany, Toots Tielemans, Diane von Fürstenberg of Madame Chapeau ... Dit boek is een must voor jong en oud met een hart voor Brussel! Ga op elke pagina op zoek naar deze personages:

  Klik hier
 • Bullshit & gedaas!
  Bullshit & gedaas!

  Bullshit & Gedaas! is een overvloedig geïllustreerde dichtbundel over mensdom en dierenrijk, en vooral over de Liefde. Taalplezier, rake verwoordingen en intense illustraties spatten van de pagina's. Bovendien bevat zowat elke bladzijde een extraatje in de vorm van een QR-code die leidt naar liedjes, video's, gedichten en ander fraais. Kortom: Bullshit & gedaas! is een kleinood voor iedereen die van m/v/x/gedichten houdt. Bullshit & gedaas! is het kleurrijke resultaat van de wisselwerking tussen de bruisende inspiraties van illustratrice Gitte Vancoillie en dichter/jeugdauteur Frank Pollet.

  Klik hier
 • De familie Blet tikt door!
  De familie Blet tikt door!

  Ma, Pa, Bruista, Kalkta en Alfa vormen samen de familie Blet. Hun huisdier Helena, familie van de hyena-achtigen, maakt het gezellige gezin compleet. De Blets zijn helemaal verslingerd aan hun schermpjes. Dat leidt tot onvoorziene en hilarische toestanden. Wanneer hun schermgedrag uit de hand loopt, wil Pa Blet ingrijpen...

  ‘De familie Blet tikt door!’ is een grappig verhaal dat inspeelt op een zeer actueel thema: elk gezinslid wil voortdurend in connectie staan met zijn/haar ‘scherm’, en het zijn heus niet enkel de kinderen die voortdurend de schermhelden zijn.
  Lees-trip zet in op plezier beleven aan lezen via aantrekkelijke, boeiende stripverhalen. Door aangepaste teksten aan het leesniveau gecombineerd met strips en tekeningen worden kinderen en jongeren gemotiveerd om kennis te maken met deze grappige verhalen. Er zijn drie niveaus in de Lees-trip: beginnende lezers (geel) gevorderde lezers (groen) ervaren lezers (paars). Er is ook een vierde afzonderlijk niveau (blauw) voor anderstalige (oudere) lezers.

  Klik hier

Ons Aanbod

Boeken, Strips, DVD's

In de kijker

renée

renée

Ontdek Brussel en het werk van René Magritte!

Beland samen met het Brusselse meisje Renée op bekende, en minder bekende plaatsen in het veelzijdige Brussel.
De rode draad van deze kleurrijke city-trip is het werk van Belgiës bekendste surrealist René Magritte.

Vind op elke pagina zijn fifiguren en beeldtaal, soms subtiel, soms opvallend. Daarnaast maak je kennis met vele bekende Brusselaars zoals Vincent Kompany, Toots Tielemans, Diane von Fürstenberg of Madame Chapeau …

Dit boek is een must voor jong en oud met een hart voor Brussel!

Ga op elke pagina op zoek naar deze personages:

Voeg toe aan verlanglijst